Benzineverkooppunt TINQ staatsliedenkwartier Woerden

Benzineverkooppunt TINQ Staatsliedenkwartier

Benzineverkooppunt TINQ staatsliedenkwartier Woerden

23/02/2017 - In 2006 kondigde TINQ aan een goedkoop benzineverkooppunt in het Staatsliedenkwartier te willen neerzetten. De gemeente werkte toen aan een herziening van het bestemmingsplan Staatsliedenkwartier en was voornemens niet voor een blokkade te zorgen.

Het gemeentebestuur vond het echter wel op zijn plaats om een gedegen onderzoek door een gerenommeerd ingenieursbureau in te laten stellen naar eventuele risico's voor de buurt en het milieu. Het rapport kwam risico's op het spoor, maar adviseerde het gemeentebestuur om bepaalde maatregelen te nemen waardoor die risico's geminimaliseerd konden worden.

Ingenieursrapport over milieuaspecten TINQ

Een paar jaar later kon TINQ aan de slag en de zaak draait goed. Het is zelfbediening aan de pomp en daardoor kunnen en de prijzen per liter brandstof lager blijven dan aan een “gewone”pomp.

Maar TINQ wil meer. Ook 's nachts moet de mogelijkheid bestaan om aan de v.d. Duyn van Maasdamlaan te tanken. Om dat mogelijk te maken moet het gemeentebestuur een nieuwe milieuvergunning afgeven. Het wordt wel april alvorens het College een besluit zal nemen. Buurtbewoners zijn er niet gerust op. Zij vrezen overlast en hebben eisen op tafel gelegd om de gevreesde overlast te verminderen. Genoemd kan in dit verband een aparte in- en uitrit voor de bevoorrading worden genoemd. Die ruimte is, zie foto, in ieder geval aanwezig.

Mocht het te verwachten besluit tot kritiek van omwonenden leiden dan staat voor hen een juridisch traject open, die tot aan de Raad van State kan voeren.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief