Bestuurlijke Wijkfeitelijkheden (2019-1)

10/01/2019 - Traditiegetrouw vergadert het bestuur van het Wijkplatform elke eerste woensdag van de maand. Op elke regel zijn uitzonderingen, dus vergaderde het Wijkplatformbestuur voor het eerst in 2019 niet op 2, maar op woensdag 9 januari.

Een reeks van onderwerpen kwamen aan de orde. Een samenvatting van de belangrijkste zaken die op 9 januari de revue passeerden.

Editie 66 van Het Staatsblad.

Deze editie verschijnt een week of zo voor de eerste Wijkplatformvergadering die op 5 maart 2019 plaatsvindt. In dat nummer zullen artikelen worden opgenomen  over de opening van het Johan Cruyff Court, het in  gebruik nemen van de Afvalbank, de uitbreiding van het VEP-tenniscomplex, de Wandelgroep, Pencilpoint en de nieuwe speelplek in Bredius.

Werkgroep Speelkwartier.

De werkgroep die functioneert onder de paraplu van het Platformbestuur ontwikkelt een groen- en recreatieplan voor de groenstrook aan het mr. Joekepad. Het plan is er en wordt nu uitgewerkt door een drietal hoveniersbedrijven. Zij komen binnenkort met  een grove schets van hoe het plan er in de praktijk uit kan zien vergezeld door een begroting. Het plan is o.m. van belang voor de nieuwe bewoners van het Leylandhof en het is dus niet bijzonder dat de projectontwikkelaar een sponsorbijdrage in het vooruitzicht heeft gesteld.

Verkeer.

De maartvergadering van het Wijkplatform zal in het teken staan van Verkeer. Met alle nieuwbouw die in de wijk gereed komt neemt de verkeers- en parkeerdruk toe. Hoe die druk te verminderen? Veilig Verkeer Nederland zal tijdens die vergadering een bijdrage leveren. Wellicht dat bewoners ook oplossingsgericht bezig kunnen zijn. De gedachten gaan daarbij uit naar de bijdrage die van  de verkeersdeskundige van het Wijkplatform, Andre Dierick, is te verwachten.

Energietransitie.

Wethouder Tymon de Weger heeft publiekelijk laten weten dat Woerden in 2030 van het gas af kan. Wat betekent dat voor het Staatsliedenkwartier? Voor de bewoners van de woningen van GroenWest en wat houdt dat in voor de woningeigenaren? Vragen, vragen, vragen en voor het bestuur van het Wijkplatform reden om nog voor de a.s. zomervakantie een extra Wijkvergadering voor het Staatsliedenkwartier te beleggen. Die vergadering zal in haar geheel gewijd zijn aan het onderwerp “Energietransitie”.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief