Buurtkamer in de Willemshoeve

Buurtkamer Staatsliedenkwartier

Buurtkamer in de Willemshoeve

07/03/2017 - De Buurtkamer Staatsliedenkwartier floreert weer na een klein dipje eind vorig jaar, begin van dit jaar. De vaste plek, de Willemhoeve, dreigde ingeruild te moeten worden voor een andere plek. Maar waar in de wijk? Toen hoefde het opeens niet meer. De Buurtkamer kon weer terecht op de oude, vertrouwde, stek.

Al geruime tijd bestaat de Buurtkamer. Ooit tot stand gekomen onder toenmalig wethouder Titia Cnossen, nu burgemeester van Woudenberg. Welzijn Woerden is de organisatie die de activiteiten in de Buurtkamer organiseert. De Buurtkamer vond een onderkomen in de Willemshoeve aan de Utrechtsestraatweg.

Enkele maanden geleden dreigde daar een einde aan te komen. Het beheer van de Willemshoeve veranderde en dat dreigde ook te gebeuren met de voorwaarden waaronder de ruimte voor de Buurtkamer gehuurd kon worden.

Welzijn Woerden ging op zoek naar een alternatief en kwam terecht bij de Weddesteynkapel. De activiteiten konden daar ondergebracht worden, maar dat vergde wel gesleep met stoelen en tafels. Dus niet ideaal.

Sinds enkele weken vindt de Buurtkamer weer plaats op de oude stek. Per week, elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur, vinden gemiddeld zo'n 50 à 60 enthousiastelingen hun weg naar de Willemshoeve. Vier vrijwilligsters zorgen ervoor dat de spelletjes (kaarten, sjoelen en koersbal) worden klaargezet, iedereen van een natje en een droogje wordt voorzien en na afloop er wordt opgeruimd. Hulde voor hen, want zonder die vrijwilligsters zou de Buurtkamer op slot gaan.

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief