De watervriendelijke tuin

11/06/2017 - Bewoonster Rinie Blauw is al een tijdje in de wijk Staatsliedenkwartier bezig om mensen om te turnen en dan gaat het haar speciaal om mensen die hun tuin hebben versteend. Daar zou liefst geheel, maar het kan natuurlijk ook gedeeltelijk, groen voor in de plaats moeten komen.
Ook de gemeente roert zich wat dit betreft met het project Steenbreek. Een initiatief van Duurzaam Woerden.

Maak uw tuin watervriendelijk!
Elke druppel telt

Het klimaat verandert. Help mee om wateroverlast en hitte in de gemeente Woerden te beperken en maak uw tuin watervriendelijk. Een watervriendelijke tuin is voor minstens 60% beplant. Planten houden de tuin koel op hete dagen. De tuin wordt regenbestendig, comfortabeler en er komen meer vogels, vlinders en bijen.

Ziet u op tegen het onderhouden van uw tuin? Betegelen lijkt dan de gemakkelijkste weg. Er zijn veel groene alternatieven, die even veel of zelfs minder onderhoud vragen. Benieuwd hoe u dit kunt realiseren?

Duurzaam Woerden
Het project ‘Steenbreek’ van het burgerinitiatief Duurzaam Woerden komt graag bij u langs voor advies over tegels en beplanting. Steenbreek werkt kosteloos en wil in de gemeente Woerden tien voorbeelden van groene tuinen realiseren. Interesse? Mail naar Rinie Blauw via rblauw@xs4all.nl. Zij heeft ook de foto's gemaakt van enkele van de succesen die zij in de wijk heeft geboekt.

Actiedag 17 juni
Op zaterdag 17 juni staat tuincentrum De Bosrand in het teken van de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Tuinontwerper Geral Overbeek en stadsimker Chris van Iersel geven interessante tips voor een watervriendelijke tuin. U krijgt alle gelegenheid om uw vragen te stellen. Voor de kinderen is er een speciale activiteit.

Wanneer: Zaterdag 17 juni
Waar: Tuincentrum de Bosrand, Rietveld 36A Woerden
Tijdstip: 10:00 – 16:00 uur

 

Tuinactie

Doe daarnaast mee met de tuinactie. Maak een foto van uw huidige tuin. Maak uw tuin watervriendelijk en maak een foto van uw heringerichte tuin. Mail uw twee foto’s uiterlijk 20 juni naar duurzaam@woerden.nl o.v.v. ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Hiermee maakt u kans op een waardecheque t.w.v. €150,-! Prijswinnaars ontvangen bericht. Wethouder Ivo Ten Hagen reikt op zaterdagochtend 24 juni de prijzen uit.

Kijk voor meer insopiratie en ideeen ophttp://www.huisjeboompjebeter.nl

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief