De Weddesteynkapel in de ban van feest van de Geest

14/05/2018 - In de periode van Hemelvaart tot en met Pinksteren, van do 10 mei t/m ma 21 mei doen de Bonaventurakerk, de Lutherse Kerk en Kapel Weddesteyn in Woerden en Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk in de Meije mee in het project Feest van de Geest, een landelijke initiatief dat sinds 2006 wordt georganiseerd.

Het thema van Feest van de Geest 2018 is: ‘Levensadem’. We doen dat in samenwerking met een groot aantal andere kerken en organisaties in het Groene Hart (zie www.feestvandegeest-groenehart.nl)

Doel van Feest van de Geest is kerk en kunst met elkaar te verbinden.

Kunstenaars maken een nieuw werk dat het Pinksterverhaal als bron heeft. In kapel Weddesteyn bijv. zal Ineke Smienk uit Harmelen voor de derde keer nieuw werk van glas laten zien dat geïnspireerd is door  de natuurelementen water, lucht, wind, wolken en vuur.  Eerder kunstwerk van haar staat in de Lutherse kerk.

Zo kan iedereen op een bijzondere manier met kunst en het Pinksterthema in aanraking komen. Kunstenaars krijgen de gelegenheid om een kerkgebouw als expositieruimte te benutten en hun werk een breed publiek te geven.

 De volgende kunstenaars zullen hun werk exposeren:

Bonaventurakerk:       Judy van Vliet (www.judyvanvliet.nl)
Lutherse kerk:             Maria van ’t Hullenaar (www.mariarts.nl)
Kapel Weddesteyn:     Ineke Smienk (www.levendglas.nl)
Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk (de Meije): Angenelle Thijssen (www.angenelle.nl)

Openingsbijeenkomst: De spirituele en muzikale opening van het Feest van de Geest is in de Bonaventurakerk te Woerden op 8 mei om 20.00 uur. Een kunstenaar van Ipse de Bruggen, musici van TalentXL van het Klooster Woerden en een kunstenaar die exposeert in de Bonaventurakerk werken aan deze opening mee. De feestrede wordt uitgesproken door ds. Paul van Dijk. waar iedereen van harte welkom is

Openingstijden: de deelnemende kerken en kapel zijn open en vrij toegankelijk op de volgende dagen:  10 mei (Hemelvaartsdag), zaterdag 12, zondag 13, zaterdag 19, Pinksteren 20 en 2e Pinksterdag 21 mei.
Openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondagen is de Kapel Weddesteyn van 14.00-15.00 niet toegankelijk vanwege de Protestantse dienst. 

In Woerden: Bonaventura kerk, Lutherse Kerk, Kapel Weddesteyn;

In de Meije: Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk.

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief