Facebookberichten van juli 2019

02/08/2019 - Tijdens de vakantiemaand juli is er weinig gebeurt op de Facebookpagina van het Wijkplatform.Dat neemt niet weg dat er toch nog enkele berichten op de pagina verschenen. Een samenvatting volgt hier.

De Schakel rapt en wint een prijs.

Leerlingen van de bovenbouw van De Schakel hebben met hun rap over de gevaren van de dode hoek de provinciale "Rap Contest" gewonnen. Dat berichtte het AD/Groen Hart van zaterdag jl.

Het onderwerp van hun rap had dus met verkeersveiligheid te maken. Leuk te vermelden dat er nog iets op dat gebied op de agenda van De Schakel staat. Na de vakantie zullen op enig moment basisschoolleerlingen als zebra's verkleed zich bij het zebrapad bij de Aldi op stellen om te te kijken of men zich op de Vossenschanslaan aan de regels houdt. Blijkt dat het geval dan krijgt de verkeersdeelnemer een leuke attentie. Blijkt dat niet het geval dan rest hem of haar een gele kaart.

Het initiatief is genomen in overleg met het bestuur van het Wijkplatform Staatsliedenkwartier.

 

De Weddesteynkapel als muziektempel

Steeds meer ontwikkelt de Weddesteynkapel zich als een muziektempel. De afgelopen weken traden twee Woerdense ensembles op. Op 24 juni het Zandwykkoor met een gevarieerd repertoire en op 6 juli Excelsior met het zomerconcert.

 

Bloemenpracht op Landgoed Bredius

De Educatieve tuin op het Landgoed Bredius biedt deze zomer een explosie aan kleur. In deze tuin, naast het NME-Centrum InBredius, kun je van alles te weten komen over het landschap, bloemen en planten. Er is een stukje oeverwal, zoals dat oorspronkelijk bij de Oude Rijn te vinden was, een hooilandje, een kruidentuin en er zijn gewassen van vroeger. Tuinliefhebbers kunnen er hun hart ophalen; fotografen en natuurliefhebbers komen er graag om vlinders en libellen te spotten.

Even verderop, bij het Rijnoordpad, ligt de historische moes- en pluktuin van het landgoed. Ook hier een weelde aan bloemen, bijen en vlinders. Bezoekers kunnen hier tegen een kleine vergoeding hun eigen bosje bloemen plukken. Ook groenten, bessen en fruitsap zijn hier te koop.

 

Met de lasergun op pad.

In de wijk wordt vaak te hard gereden. Vraag dat maar aan de bewoners van de Utrechtsestraatweg, de Oudelandseweg en de Vossenschanslaan. Zo nu en dan worden er smileys opgesteld, maar die houden het percentage van de hardrijders niet bij.

Ook de lasergun doet dat niet, dus moet dat handmatig gebeuren. Gedurende de eerste helft van deze maand zullen op een zestal plekken in de wijk exercities meurt die lasergun, verkregen via Veilig Verkeer Nederland, uitgeoefend worden.

Woensdag 10 juli was het de beurt aan de Oudelandseweg om het verkeer daar te laten kennis maken met de lasergun, bekwaam gehanteerd door wijkbewoner Jan v.d. Lagemaat. Jan diende tot 2004 bij de politie. Niet verwonderlijk dat zijn opmerkingsgave wat het te hard rijden betreft nagenoeg feilloos was.  Nooit zat hij er ver naast bij wat de lasergun als snelheid noteerde.

Ongeveer 40% va het autoverkeer dat op die morgen de Oudelandseweg passeerde reed te hard. Niet veel meer dan 50 km vaak, maar toch. Helaas werden er ook snelheden tot tegen de 70 km gelaserd en dat is en blijft een kwalijke zaak.

 

Rubberen tegels in Cattenbroekertunnel.

Op de Facebookpagina van het Staatsliedenkwartier en in Het Staatsblad is de klacht van een attente wijkbewoner onder de aandacht van de gemeente gebracht. De rubberen tegels, bedoeld om een indruk te geven van een atletiekbaantje, voldoen niet. Om de haverklap liggen de tegels los en moet er weer herstelwerk plaatsvinden. Maar “de gemeente” was het kennelijk ook zat want op een van de heetste dagen van de maand werd het rubber verwijderd en vervangen door zwarte stenen tegels. De eerdergenoemde wijkbewoner zag het als een van de eersten en was er als de kippen bij om het bestuur van het Wijkplatform te bedanken voor zoals hij het noemde: de bemiddeling. Dat laatste in dank aanvaard natuurlijk.

 

 

 

 


 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief