Het Thuishuis officieel geopend

19/02/2018 - Het Thuishuis opende zaterdag 17 februari officieel zijn deuren. Er was behoorlijk wat belangstelling van de zijde van de politiek en buurtbewoners. Initiatiefnemer Jan Ruijten verdient alle lof voor dit geweldig mooie resultaat. De bewoners stelden hun kamers open en wat men ziet verdient absoluut de schoonheidsprijs. Wat een mooi complex!!!

Opening Thuishuis.
De officiƫle opening van het Thuishuis, een initiatief van de Kamerikse zorgondernemer Jan Ruijten, vond vandaag, zaterdag 17 februari plaats. De opening werd gezamenlijk verricht door burgemeester Victor Molkenboer en directeur-bestuurder van woningcorporatie GroenWest, Karin Verdooren.

/userfiles/files/Thuishuis-Woerden-officieel-geopend-3-600x375.jpg

Deze foto is van Woerden TV
Dat gebeurde onder het toeziend oog van de nieuwe bewoners, hun familie en kennissen, buurtbewoners en vertegenwoordigers van politieke partijen. In ieder geval waren de lijsttrekkers van Progressief Woerden, Marieke van Noort, Sterk Woerden, Wouter den Boer, Inwonersbelangen, Hendrie van Assem en ChristenUnie/SGP, Simon Brouwer aanwezig. Dat gold ook voor wethouder Yolan Koster, de nieuwe wijkwethouder en haar voorgangster in die positie, Margot Stolk.
Er was koffie van Barista, er waren gebakjes en er was muziek, gespeeld door een accordeoniste, in de wijk woonachtig.
Ook het bestuur van het Wijkplatform Staatsliedenkwartier was aanwezig in de persoon van secretaris Wim van Geelen en penningmeester Nico Verbrugge. Nico zorgde voor een fraai bloemstuk.
Nog even iets over het Thuishuis. Het is een woonvorm voor alleenstaande ouderen, in dit geval een zestal, die niet alleen willen wonen. Zij kiezen ervoor om samen met leeftijdgenoten, allen boven de zestig, samen te wonen. Elke bewoner heeft een eigen woonruimte met een woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry. De bewoners delen samen de woonkeuken, logeerkamer en tuin. Ondersteuning van mantelzorgers is mogelijk. Die worden aangestuurd door de vrijwilligerscoƶrdinator, Lotte Ruijten. Inderdaad, de dochter van.

Het Thuishuis is gevestigd aan de Mauritssingel/hoek Utrechhtsestraatweg. De weg er naar toe was lang en moeizaam. Maar nu is het toch eindelijk geluit met complimenten voor initiatifnemer Jan Ruijten.

/userfiles/files/Thuishuis.jpg

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief