Kunst in de wijk

07/04/2017 - Kunst in de wijk verfraait de wijk. Het is achter een illusie te denken dat elke wijkbewoner elke kunstuiting even prachtig vindt. Maar als het kunstwerk rommel oplevert liggen de kaarten anders.

Als je op de Vossenschanslaan rijdt dan waan je je voor even soms op het Paaseiland of bij de Asmat in Nieuw-Guinea. Er staat in een tuin een soort van totempaal opgesteld. Een stukje huisvlijt, ongetwijfeld bedoeld als kunst. Is het mooi, is het lelijk? De meningen van de voorbijgangers of de buren zullen uiteenlopen. Kunst of iets dat als kunst bedoeld is roept gemengde gevoelens op. Altijd. Overal.

Wat in ieder geval niet fraai is, daarover geen misverstand, is het feit dat overblijfselen van het schaafwerk aan de paal gedumpt zijn in het perkje er tegenover. Dat dit geleid heeft tot klachten is niet zo vreemd. Zelfs BOA's zijn al aan de deur geweest. De boodschap zal helder geweest zijn: opruimen die troep. Dat was vandaag (vrijdag 7 aprll) in ieder geval nog niet gebeurd. Wanneer wel en zal er gehandhaafd worden. Vragen die leiden tot antwoorden, waarover later meer.

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief