Logeerhuis Bredius

08/02/2022 - Logeerhuis Bredius, bedoeld voor mantelzorgers die even op adem willen komen, is naarstig op zoek naar vrijwilligers.

Bredius

Onlangs is in Park Bredius het naar het park genoemde café geopend. Naast het Parkcafé Bredius kent het park nog een andere instelling en wel het logeerhuis Bredius. Dat logeerhuis is bedoeld voor mantelzorgers die even op adem willen komen. Het logeerhuis is uiteraard een uitermate nuttige instelling, maar om te kunnen blijven draaien zijn er wel vrijwilligers nodig. Vandaar dat het bestuur van het Wijkplatform de oproep van directeur Mirjam Nijlengasteunt die vraagt om zich bij haar stichting als vrijwilliger aan te melden. Zij doet haar oproep in de volgende bewoordingen:

“Het Logeerhuis heeft in haar eerste jaar al rond de 60 logés mogen ontvangen. Er is ook deze zomer nog ruimte voor meer logés en we willen ook graag onze groep vrijwilligers verder versterken om alle aanvragen goed aan te kunnen.

Het logeerhuis vormt echt een goede mogelijkheid om mensen die mantelzorg geven tijdelijk te ontzorgen. Hun zieke naaste komt bij ons logeren en wordt goed verzorgd en zelf kan men nieuwe energie opdoen. Waarbij we binnenkort ook de mogelijkheid voor echtparen introduceren om de drempel die er mogelijk kan zijn te verlagen. Houd de kranten goed in de gaten!”

In de bijgaande flyer wordt het veroek nader omschreven.

/userfiles/files/Logeerhuis%20Bredius.pdf

 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief