Meer groen, kwantiatief en kwalitatief, in het Staatsliedenkwartier

06/07/2017 - Het bestuur van het Wijkplatform heeft gisteren, woensdag 5 juli, een excursie gehouden naar Harmelen. Daar huist Monique Verheyen, de drijvende kracht achter de Stichting Ruimte voor Spelen. Zij heeft samen met anderen twee projecten in Harmelen gerealiseerd. Die kunnen als voorbeeld dienen van zaken die het bestuur in het Staatsleidenkwartier graag van de grond zou willen helpen.

Meer groen in de buurt.

Het bestuur van het Wijkplatform ziet hierin een speerpunt voor zijn activiteiten dit jaar en de komende jaren. Meer groen en dan dat niet in kwantitatieve, maar zeker ook in kwalitatieve zin.

Een van de mogelijkheden om het bestaande groen in het Staatsliedenkwartier op te knappen ligt in het groengebied dat grenst aan het VEP-terrein en het meester Joekespad. In dat gebied bevindt zich ook de Jongeren Ontmoetingsplek. Binnenkort gaat VEP een beperkt deel van dat gebied gebruiken voor haar uitbreiding. Wat overblijft kan volgens het Wijkplatformbestuur kwalitatief beter worden ingericht.

Maar hoe? Eerst moet je een plan hebben, wat er nog niet is, dan moet er contact opgenomen worden met de gemeente, dat is nog niet gebeurd en vervolgens moeten er fondsen aangeboord worden. Pas dan kan het spel op de wagen.

Vooraf is het echter zaak om je goed te oriƫnteren, want het wiel is elders absoluut ooit al eens uitgevonden.

Gisteren ging het bestuur naar Harmelen. Lenneke, Nico en Wim kregen daar een excursie aangeboden door Monique Verheyen, lees verder. Zij is de drijvende kracht achter de Stichting Ruimte voor Spelen . Die stichting ontwerpt en realiseert samen met de lokale gemeenschap unieke speel-, sport- en ontmoetingsplekken. In Harmelen heeft zij het initiatief genomen voor twee speel- en spelgebieden, waarvan er een in het groen ligt. Aan het eind van de Raadhuislaan kan de jeugd skaten, basketballen en er ligt een JOP. Dus een speelruimte voor verschillende doelgroepen. Vlakbij aan de Wilhelminahof ligt, vlak in de buurt bij drie basisscholen en Dezibel, een houten speelgelegenheid die in de verte aan een Romeins schip doet denken. Op het moment van de excursie werd er druk gebruik van gemaakt.

Voor het bestuur van het Wijkplatform was het een leerzame avond en zal het een impuls geven om in het Staatsliedenkwartier meer aandacht te geven aan het groen. Zeker in een periode waarin er in de wijk veel gebouwd gaat worden vindt het bestuur dat broodnodig.

Ook anderen dan het Wijkplatform huiden zich met dit onderwerp bezig, zoals de stichting de Groene Zorg. Daarin werken Careyn, woningcorporatie Groen West en het Hertenkamp samen. Besloten is als om vertegenwoordigers van die stichting uit te nodigen voor de Wijkplatformvergadering op 12 september a.s.

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief