Johan de Wittlaan in Woerden

Nieuwbouw aan de Johan de Wittlaan

Johan de Wittlaan in Woerden

22/02/2017 - Met dit bouwplan gaat de wijk er weer op vooruit. Er worden vier kapitale woningen gebouwd op de plek waar nu nog een oude vervallen schoolgebouw staat. Tot twee jaar geleden nog in gebruik bij het ROC. Maar die had het schoolgebouw niet meer nodig en een projectontwikkelaar, Woerdens ondernemer van 2015 Frank van der Heide, zag zijn kans schoon en heeft die genomen.

Maar voordat de eerste paal daar de grond in kan gaan, moet er nog wel wat gebeuren.

Er is een bestemmingswijziging nodig en dat gaat in Nederland, dus ook in Woerden, bepaald niet zo maar.

Alles bij elkaar zijn er meer dan 100 pagina's A4 volgeschreven om die bestemmingswijziging, avan schoolgebouw tot woningen, te kunnen realiseren. Wie het naadje van de kous wil weten kan via de website van de gemeente aan zijn of haar trekken komen.

In de Woerdense Courant van 16 februari verscheen op de gemeentepagina het bericht over, lees en huiver, de Bekendmaking toepassing Coördinatieverordening ontwerp-bestemmingsplan Johan de Wittlaan 13 Woerden, ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde. Bekijk het ingescande artikel.

Het plan ligt vanaf 16 februari 6 weken ter inzage in de hal van het Stadhuis en bij het Omgevingsloket (maar dat alleen op afspraak). Lees het plan (pdf, 1.8 MB)

Wie bezwaren tegen dit plan geeft kan tot en met 29 maart een, zoals dat ambtelijk heet, zienswijze indienen.

Of dat gebeurt is uiteraard niet bekend. Maar vaststaat dat door de bouw van deze woningen de Joh. de Wittlaan en de omgeving er absoluut iets fraais bij krijgen. Het huidige gebouw ziet er, in ieder geval aan de achterzijde, niet uit en hoe langer het leeg staat hoe erger dat wordt.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief