Nieuws over de speelvoorzining aan het A.Duyckpad

07/11/2020 - Om die speelvoorziening is heel veel te doen geweest. Een indruk daarvan geven diverse Facebook-items van het Wijkplatform. Bekend is dat Coby Franken van Progressief Woerden en Saskia van Altena van D66 daarover een reeks van vragen, twaalf om precies te zijn, aan het College van B. en W, gesteld hebben. Die vragen zijn nu door het College op een heel uitgebreide schaal beantwoord.

Door op de link te drukken komen die antwoorden tevoorschijn. De meeste vragen en dus de antwoorden gaan over het verleden. Hoe is die voorziening tot stand gekomen wat is er fout gegaan. Dat is dus geschiedenis en die wordt bevredigend uit de doeken gedaan. Dast is belangrijk, maar wellicht nog belangrijker is de toekomst en dan komt het beheer in beeld. Citaat uit de vragen en de College-antwoorden:

 

“Wie is op dit moment verantwoordelijk voor het onderhoud van deze speelplek? Is er een voorziening achter de hand voor als er een toestel kapot gaat of het kunstgras vervangen moet worden? Hoe zorgen en borgen we veiligheid van kinderen en onderhoud van deze speelvoorziening? Welke rol hebben inwoners daarbij? Is hier een optie voor een inwonersinitiatief in het kader van het nieuwe ‘uitdaagrecht’? Wat is de visie van het college hierover en zou het interessant zijn hier met inwoners over in gesprek te gaan?

Op dit moment is de gemeente Woerden verantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid van deze plek. De openbare ruimte inclusief speelplek bij de 3e en de 4e toren van Woerden Centraal zijn na goedkeuring door het keurmerkinstituut inmiddels overgedragen aan de gemeente. Het speelplekje wordt inmiddels meegenomen in de reguliere inspectiecyclus. Het onderhoud van speelvoorzieningen in zijn algemeenheid kan alleen geborgd worden met het beschikbaar stellen van ‘voldoende’ financiële middelen. .De rol die inwoners hierin kunnen spelen is signalerend en agenderend. Deze rol zal dus in eerste instantie via de wijk- en dorpsplatforms moeten worden ingevuld. Indien later blijkt dat er iets verbeterd kan worden zijn we altijd bereid om te kijken welke mogelijkheden er zijn om aanpassingen te doen. Het uitdaagrecht gaat een stapje verder. Dit is bedoeld voor inwoners om een bepaalde taak van de gemeente over te nemen omdat zij dit beter kunnen. Indien er partijen zijn die het beheer van de speelplek of het groenbeheer willen overnemen dan kan daar natuurlijk naar gekeken worden. Het beheer van het landgoed Bredius is daar een goed voorbeeld van”.

 

Dus werk aan de winkel èn voor het Wijkplatfdorm èn voor de ouders van de kinderen of hun vrienden en kennissen  die van de speelvoorziening  gebruik maken.

 

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief