Postbus die blijft en een postbus die gaat

03/04/2018 - We mailen ons suf, maar schrijven elkaar steeds minder. Dat merkt PostNL ook, want de brievenbussen worden steeds leger. Het antwoord daarop: saneren! Dat gaat PostNL dus doen en dat heet goed ondernemerschap.
Maar als de brievenbus bij jou in de buurt gaat sneuvelen, doet dat dus pijn. Is het ongemak. Dat gold zeker voor de brievenbus aan de Vossenschanslaan. Bewoners van de Vossenborch en van Weddesteyn maken daar dankbaar gebruik van. Ook al is men slecht ter been, de afstand van de Vossenborch en Careyn Weddesteyn is te overbruggen. Alternatieven zijn een stuk verder weg en dat is voor velen van de doelgroepen voornoemd echt een brug te ver.
Maar door inzet van het bestuur van het Wijkplatform is PostNL toch op haar besluit terug gekomen. De brievenbuis aan de Vossenschanslaan blijft, maar die aan de Utrchhtsestraatweg verdwijnt.

Brievenbus Vossenschanslaan BLIJFT!
Toen PostNL bekend maakte dat honderden brievenbussen in Nederland op korte termijn weggehaald gaan worden, waaronder die aan de Vossenschanslaan, brak even paniek in een deel van de wijk uit. Vooral onder de veelal wat oudere bewoners van Careyn en de Vossenborch. De voorzitter van de bewonerscommissie van de Vossenborch gaf het bestuur van het Wijkplatform dringend in overweging om geharnast de strijd voor het behoud van deze brievenbus met PostNL aan te gaan. Wat deze voorzitter niet kon weten was dat er al een brief “ op poten” naar de post was uitgegaan. De directie van dat bedrijf de situatie daar ter plekke onder ogen gebracht. Relatief veel ouderen waarvan sommigen nog met motorische problemen. Nu een brievenbus dichtbij, straks een eind verder lopen, of naar het station of naar de Utrechtsestraatweg tegenover het Thuishuis.
De brief van het bestuur van het Wijkplatform heeft succes gehad, want bij brief van 22 maart jl. laat de hoogst verantwoordelijk functionaris van PostNL Retail weten dat de brieven bus aan de Vossenschanslaan gehandhaafd blijft. Maar wat blijkt, citaat uit de brief:

“ Naar aanleiding van uw verzoek hebben we de situatie aan de Vossenschanslaan zorgvuldig bekeken. Het blijkt dat de brievenbus aan de Vossenchanslaan bij ons niet bekend staat op het juiste adres. Daardoor wisten wij niet dat de brievenbus voor de zorginstellingen de Vossenborch en Careyn Weddesteyn staat. We hebben gekeken naar een nieuwe verdeling in de wijk. De brievenbus aan de Vossenschanslaan wordt gehandhaafd en in ruil daarvoor wordt de brievenbus aan het (sic) Utrechtsestraatweg verwijderd”.

Tel uit je winst dus wijk. Het bestuur van het wIjkplatform is wat dit betreft overigens van mening dat als er gesaneerd moet worden omdat er nou eenmaal minder brieven gepost worden, de nu gekozen oplossing de minst slechte is.

In de wijk kan men na het verdwijnen van de brievenbus aan de Utrechtsestraatweg nog terecht bij brievenbussen aan de Van Sliungelandtlanen 91, Oudelandseweg 17 en Geestdorp 2.

De bus die verdwijnt /userfiles/files/Postbus%20weg.jpg en

de bus die blijft /userfiles/files/Postbus%20blijft.jpg

Actueel nieuws | Nieuwsarchief