Start bouw plan-Witt in het Statsliedenkwartier

02/10/2021 - Hoewel er al een paar weken geheid wordt ging de eerste paal van het project bouwplan-Witt op het terrein waar ooi9t de fa.Pels haar bedrijf had op 7 oktober officieel de grond in. De eerste paal werd geslagen door burgemeester Molkenboer in nauwe samenwerking met de directeur van projectontwikkelaar Synchroon, Van DamSynchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, is donderdag 7 oktober gestart met de bouw van Witt in Woerden. Lithos Bouw & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie van Witt.
Nieuwbouwplan Witt aan de Johan de Wittlaan in Woerden bestaat in totaal uit 38 eengezinswoningen en 74 appartementen verdeeld over drie appartementengebouwen. Eén van de drie torens, bestaande uit 25 appartementen, is eerder verkocht aan woningcorporatie GroenWest ten behoeve van verhuur in de sociale sector.
Burgemeester Victor Molkenbroer gaf afgelopen donderdag onder toeziend oog van toekomstige bewoners en projectbetrokkenen, symbolisch het startsein voor de bouw van Witt. 
Witt wordt een stedelijke woonomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte op loopafstand van de stad en nabij het centraal station. De duurzame woningen worden gasvrij en natuurinclusief gebouwd. Om regen op te vangen, worden waterbuffers aangelegd. Deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen. In de binnentuin wordt een buurtschuur gebouwd waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen zijn. Witt draagt daardoor bij aan een toekomstbestendig en duurzamer Woerden.
Team Witt: Synchroon, ZECC, LAP, IMD, Buro Bouwfysica, Visscher Installatieadvies, Infrasoil en Gemeente Woerden. Lithos Bouw & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie van Witt.
Witt is volledig uitverkocht. www.nieuwbouwwoerden.nl. 
Belangstellenden voor een huurwoning van GroenWest kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief “nieuwbouw” op de website van GroenWest via www.groenwest.nl. 

/userfiles/files/witt1.jpg

/userfiles/files/witt2(1).jpg

/userfiles/files/witt3.jpgActueel nieuws | Nieuwsarchief