De winkel in de Nieuwstraat

Van de Middellandse Zee naar het Staatsliedenkwartier: ce n'est qu'une pas

De winkel in de Nieuwstraat

16/05/2017 - Wijkbewoners Ahmed Arbaj, eigenaar van een groentewinkel en slagerij in de Nieuwstraat is onlangs geïnterviewd door leerling-journaliste Annemarie Thonissen van de Hogeschool Utrecht. Het gaat ve ene kledingstuk dat je in het Staatsliedenkwartier niet gauw ziet: een boerka.

Vrijheid bij islamitische kledingstijl.

Van de Middellandse Zee naar het Staatsliedenkwartier.

WOERDEN – Boerka’s verbieden of niet? Het is de kwestie die de afgelopen tijd in het nieuws is geweest. Het is een moeilijk vraagstuk binnen de vrijheid van godsdienst, ook in Woerden. 

Leerling-journaliste Annemarie Thonissen van de Hogeschool Utrecht heeft Ahmed Arbaj hieromtrent naar zijn mening gevraagd.

Van de Middellandse Zee naar onze wijk, ce n'est qu'une pas. Want Ahmed is de eigenaar van de winkel aan de Nieuwstraat, de Middellandse Zee genaamd èn inwoner van het Staatsliedenkwartier. Veel wijkbewoners hebben inmiddels de weg naar zijn winkel gevonden. Het is er gezellig. De koffie staat altijd klaar. Je kan daar mensen ontmoeten van vele nationaliteiten. Het is absoluut een multi-culti winkel, in de goede zin van het woord. Ahmed is een vlotte prater. Nooit te beroerd om zijn gedachten en opvattingen te ventileren over de sport, de politiek , het gemeentebestuur van Woerden en nu dan over religie. Lees verder.


 


 

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief