Vrijwillligerswerk

07/01/2019 - Vrijwilligerswerk mag als de kurk genoemd worden waar de samenleving op drijft. Wat zou een voetbalclub, een muziekvereniging of een postzegelverzamelgezelschap moeten doen als er geen vrijwilligers aan het roer stonden? Het antewoord lat zich raden.
De gemeente roept begin van dit jaar op om vrijwilliger te worden en als je dat voor de eerste keer doet biedt de gemeente via Hart voor Woerden workshops aan.;

Vrijwilligerswerk

Uit de koker van de gemeente kwam in de week na de jaarwisseling In het kader van goede voornemens de oproep: Ga vrijwilligerswerk doen!

De gemeente liet daarbij weten dat Hart voor Woerden voor iedereen die iets voor een ander of zijn/haar omgeving wil betekenen 2 workshops organiseert over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk.

Wat past bij je, welke mogelijkheden zijn er allemaal, wat wil je?

Die gratis toegankelijke  workshop richt zich op alle mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk en daar vragen over hebben.

Je krijgt antwoord op vragen als: wat kan ik doen als vrijwilliger, wat past bij mij, welke vacatures zijn er, wat vind ik leuk, wat zijn de voorwaarden, kan ik dat wel enzovoorts.

Er zijn heel veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen: klussen, bezoek, met jongeren of ouderen, bestuursfuncties, in de sport en nog veel meer.

Samenvattend: tijdens de workshop krijg je veel informatie over vrijwilligerswerk en krijg je ook duidelijk wat voor jou passend vrijwilligerswerk kan zijn. Het verplicht je niet om hierna ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Zie de flyer voor de data.

/userfiles/files/flyer%20op%20weg%20naar%20vwwerk%20januari%202019.docx

Actueel nieuws | Nieuwsarchief