Weddesteynkapel muziektempel

10/03/2017 - Door acties van met name onze wijkbewoners kon de Weddesteynkapel enkele jaren geleden behouden blijven. De Kapel biedt ruimte aan kerkdiensten en uitvaarten. Daarnaast fungeert de Kapel ook als muziektempel.

Het begon medio juli vorig jaar toen Muziekvereniging Excelsior daar een zomerconcert had georganiseerd. Het was een experiment, maar dat pakte goed uit. Het bleek dat de akoestiek in de Kapel uitstekend is.

Door acties van met name onze wijkbewoners kon de Weddesteynkapel enkele jaren geleden behouden blijven. De Kapel biedt ruimte aan kerkdiensten en uitvaarten. Daarnaast fungeert de Kapel ook als muziektempel. Het begon medio juli vorig jaar toen Muziekvereniging Excelsior daar een zomerconcert had georganiseerd. Het was een experiment, maar dat pakte goed uit. Het bleek dat de akoestiek in de Kapel uitstekend is.

Met beheerder Joop Vianen is de afspraak gemaakt dat Excelsior twee keer per jaar een concert zal geven in de Weddesteynkapel. Een zomer- en een winterconcert.

Afgelopen zaterdag werd in de Weddesteynkapel de generale repetitie gehouden voor de door Ecelsior op zaterdag 18 maart te houden PROMS. Die vindt plaats in sporthal Snellerpoort, net buiten onze wijk.

Vermeldenswaard is nog dat tijdens deze PROMS bekende Woerdense zangers en zangeressen zullen optreden met als een van de blikvangers onze nachtburgemeester, Marcel Fokker.

lees verder

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief