Aangepast programama Regenboogweek

09/10/2020 - Gemeente Woerden vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen op elk terrein op basis van eigen interesses en talenten ongeacht wat je leeftijd, culturele achtergrond, gender, inkomen, talenten en beperkingen zijn. In dat kader stuurde de gemeente de aangepaste activiteiten die zullen plaatsvinden in de Regenboogweek 10 oktober t/m 17 oktober.

.

Regenboogweek 2020 Ontmoeting Online

Wegens corona heeft Coming Out Woerden moeten besluiten de activiteiten tijdens de Regenboogweek drastisch te beperken. Wij beperken de fysieke activiteiten zoveel mogelijk en gaan online waar mogelijk. De Regenboogviering op zondag 11 oktober is te volgen via livestream en de Pubquiz en Regenbooglezing gaan online. Check deze site voor de laatste berichten en uitleg over hoe dit te volgen. 11 oktober is en blijft internationale Coming Out Dag en de regenboogvlag zal hoe dan ook wapperen. We roepen iedereen op om mee te doen met de regenboogweek door samen met ons de regenboogvlag uit te steken in de week van 11 oktober.

De Woerdense Regenboogweek van 10 tot en met 17 oktober 2020 gaat door met een aantal leuke evenementen. Vóór de alarmerende tweede golf van coronagevallen hadden we meer live events, in het teken van het thema ‘De Ontmoeting’. Dit stond voor de ontmoeting tussen alle Woerdenaren met elkaar, en was ook gekozen omdat we na alle maanden van afstand en lockdown ‘ontmoeting’ als heel belangrijk zagen. Helaas gooide corona andermaal roet in het eten… Het thema is omgedoopt in: ‘Ontmoeting Online’. Meer info in het aangepaste programma hieronder. Contact: comingoutwoerden@gmail.com.

Aangepast programma Regenboogweek 2020*

Zaterdag 10 oktober 13.30 uur, Westdampark: Regenboogvlag hijsen met burgemeester Victor Molkenboer en wethouder George Becht (Cultuur & Inclusie). Let op, zoals in de Woerdense Courant vermeld staat is bijwonen mogelijk, maar beperkt. Wil je erbij zijn, meld je dan vóór 9 oktober 15.00 uur aan via bestuurssecretariaat@woerden.nl.
Zaterdag 10 oktober, Galerie Van Slagmaat: officiële start expositie ‘Ik zie je!’. Op afspraak is de expositie vanaf zaterdag te bekijken, daarvoor verwijzen we je naarmariette@galerievanslagmaat.nl.
Zondag 11 oktober: internationale Coming Out Dag
Zondag 11 oktober 15.30-17.00 uur, Opstandingskerk: regenboogviering ‘Laat je zien!’ georganiseerd door de kerken van Woerden, met voorgangers uit de Hervormde gemeente, de Parousiagemeente, de Rooms-Katholieke parochie, de Lutherse en Gereformeerde kerk. Deze dienst is ook te volgen via een livestream. Voor aanmelden en livestream ziekerkwebwoerden.nl/regenboogviering.
Dinsdag 13 oktober 19.30 uur, Annex Cinema: regenboogfilm ‘The Two Of Us’. Voor tickets verwijzen we naar Annex Cinema via deze link.
Woensdag 14 oktober 20.00 uur, online: lezing ‘De mannen van Michelangelo. De lezing vindt voornamelijk online plaats, meld je aan bij Galerie Van Slagmaat vialezing@galerievanslagmaat.nl om de link voor deelname aan de livestream te ontvangen.
Donderdag 15 oktober 20.30 uur, online: Regenboog Pubquiz. Een leuke pubquiz met vragen over muziek, film, sport én natuurlijk testen we je kennis over LHBTI+. Schrijf je in viawww.eventbrite.nl/e/120430724539 en je ontvangt (later) de link voor deelname (via Zoom/Kahoot).
En we vragen iedereen de regenboogvlag uit te hangen!

*onder voorbehoud van verdere wijzigingen

Actueel nieuws | Nieuwsarchief