Afscheid Lenneke Smit als voorzitter Wijkplatform Staatsliedenkwartier.

05/06/2019 - Na 6 1/5 jaar heeft Lenneke Smit tijdens de vergadering van het Wijkplatform op 4 juni de voorzittershamer neergelegd. Er breekt nu een voorzittersloze periode aan, want de beoogd nieuwe voorzitter treedt vanaf 1 januar 2020 aan.

De weersverwachtingen waren dinsdagavond 4 juni slecht, code geel, want storm, regen, hagel en windvlagen, zouden Woerden teisteren. Dat was wellicht de reden dat de belangstelling voor de die avond te houden Wijkplatformvergadering minder was dan gebruikelijk.

Dat was jammer, want voorzitter Lenneke Smit zou na de vergadering ex-voorzitter zijn.

Op 1 maart had zij laten weten er vanwege privéomstandigheden mee op te houden.  

Bloemen waren er van de gemeente. Aan haar overhandigd door wijkambtenaar Ilse Konings. Zij verving wijkwethouder George Becht, die het VNG-congres bijwoonde.

De volgende spreker was secretaris Wim van Geelen, die het woord mede namens penningmeester Nico Verbruggen voerde. Hij vertelde dat beiden geschokt waren toen het nieuws tot hen kwam. Zij voelden zich verweest. Hoe nu verder?

Maar eerst nam Wim de loopbaan van Lenneke, die een tijdvak van 6 ½ jaar omvatte bij het Wijkplatform door. Hij sprak bewondering uit voor haar inzet en betrokkenheid bij de wijk en haar inwoners, alsmede om haar probleemoplossend vermogen. Hij besloot zijn speech als volgt:

“Je was trouw aan het belang van de wijk, nauwgezet bezig met wat er naar jouw oordeel moest gebeuren en wat afgesproken was, je vond bijna overal wel een oplossing voor en om dat te bereiken was je inzet groot. Je was altijd resultaatgericht bezig en van:” geduld is een schone zaak” moest je weinig hebben.

Heel veel dank daarvoor en dat willen wij onderstrepen met een diner bon”

Hoe nu verder? Lenneke had bij het begin van de vergadering al aangekondigd dat iemand zich bereid verklaard heeft om als voorzitter te gaan optreden, maar dat betrokkene dat pas vanaf 1 januari 2020 kan gaan doen. Tot die tijd passen, zo meldde Wim, Nico en hij op de winkel. Wel gaan de activiteiten rond de sociale media en Het Staatsblad gewoon door. Maar met drie man is het bestuurlijk draagvlak bepaald niet groot. Er is behoefte aan een vierde bestuurslid, dat zich vooral bezig moet gaan houden met de externe contacten.

Lennekes laatste woorden waren:

“Een thema als over duurzaamheid zoals vanavond maakt het moeilijk voor mij om afscheid te nemen. Er is nog zo veel te doen in deze mooie wijk. Duurzaam samenleven begint bij jezelf. Blijf je dus inzetten voor de medemens, via het Wijkplatform, buurtcommissies, vrijwilligerswerk, kopje koffie: het gaat jullie goed!”

Toch kreeg zij niet het laatste woord, want wijkbewoner en raadslid van Progressief Woerden Coby Franken en de voorzitter van de stichting die de Weddesteynkapel beheert, Aart Molenkamp hadden ook mooie woorden over voor het werk voor het Wijkplatform dat zij verzet heeft en  waarvoor beiden haar dank zegden.

/userfiles/files/1.jpg

/userfiles/files/gal%20-%201%20(1).jpg

/userfiles/files/gal%20-%201%20(2).jpg

/userfiles/files/gal%20-%201%20(3).jpg

 

 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief