Anti-inbraakactie voor het Staatsliedenkwartier

15/06/2018 - Woensdagavond 27 juni is er vanaf 19.30 uur een voorlichtingsavond over het voorkomen van woninginbraken in de Kapel van Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50.

Woensdagavond 27 juni is er vanaf 19.30 uur een voorlichtingsavond over het voorkomen van woninginbraken. Centraal staat deze avond welke maatregelen de wijkbewoner zelf kunnen treffen om die inbraken te voorkomen.

De avond wordt gehouden in de Weddesteynkapel.  Deze avond is bedoeld voor ALLE bewoners van de wijk. Informatie wordt gegeven om verdachte omstandigheden te herkennen en er vervolgens wat aan te doen. De vraag van de poiitie is om vaker het nummer 112 te bellen als dit soort situaties zich voordoen.

Hopelijk komen er zoveel mogelijk wijkbewoners die er wat van opsteken en wel zodanig dat wij met z'n allen de wijk weer rustig en veilig kunnen krijgen.

Aanleiding voor deze avond is een onderzoek die twee medewerkers van de poiltie  moesten verrichten om hun diploma voor hoofdagent te krijgen. Beiden werden " getriggerd"  door het feit dat het aantal inbraken in het Staatslierdenwartier verhoudingsgewijs hoger was dan in de andere Woerdense wijken. De medewerkers van de politie zijn deze avond ook aanwezig. Datzelfde geldt voor medewerkers van GroenWest.

De politie wil die avond ook komen tot het vormen van een wijkpreventieteam, bestaande uit wijbewoners die op vrijwilige basis " een oogje in het zeil houden".

Ook zal het spel " Boef in de wijk"  worden gepresenteerd. Met dit spel is onlangs in Harmelen ervaring opgedaan en met succes!

De avond wordt geleid door de voorzitter van het Wijkplatform Staatsliedenkwartier, Lenneke Smit.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief