Begin Vredesweek in de Weddesteynkapel

21/09/2017 - Aan het begin van de Vredesweek werd in het Staatsliedenkwartier een bijeenkomst gehouden voor scholieren van de twee basisscholen die de wijk kent. Dat gebeurde maandag 18 september 2017 in de Weddesteynkapel

Schakel- en Jagerschool dromen over vrede

in de kapel van Weddesteyn.

 

Naar aanleiding van de jaarlijkse vredesweek zijn weer in het hele land de vredesvlaggen uitgestoken.

Juist nu de wereld bol staat van vele conflicten en spanningen zet de organisatie Pax deze week zich in voor vrede op verschillende manieren. En vandaag donderdag 22 september, de internationale vredes-dag, wordt zelfs wereldwijd daar aandacht aan besteed ! 

Zo ook worden er in Woerden verschillende kerkdiensten gehouden of staan de deuren open voor een moment van bezinning. Alle reden voor de scholen in het Staatsliedenkwartier op uitnodiging van de Stichting Kapel Weddesteyn vorm te geven aan een viering in hun kapel voor de  bewoners van het Careyn-zorgcentrum en andere genodigden. Met 'de Kracht van de Verbeelding' - het thema van de Vredesweek - beeldden de leerlingen hun 'dromen over vrede' dichterlijk en zingend uit.  Hun wensboom vol ontroerende spreuken gaf duidelijk te kennen hoe oorlog en vrede de jeugdige vredestichters bezig houden. "Dat haat in liefde moet veranderen en vechten met oorlog, in vechten voor de vrede" was een van de wensbriefjes. Hoe wijs kan een kinderhart zijn !  Het is Joop Vianen, secretaris van de Kapel en schrijver van dit artikel, uit het hart gegrepen.

/userfiles/files/Vredesweek%20leerlingen%20basisscholen%20Staatsliedenkwartier%202017.jpg

 

 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief