Bestuurlijke Wijkfeitelijkheden (3)

04/03/2019 - Traditiegetrouw vergadert het bestuur van het Wijkplatform elke eerste woensdag van de maand. In februari werd even afgeweken van de traditie, want de eerste woensdag in maart valt precies een dag na de Platformvergadering en dat is niet handig. Dus werd er op de 27ste vergaderd.
Een reeks van onderwerpen kwamen aan de orde. Een samenvatting van de belangrijkste zaken die op 27 februari de revue passeerden.

Het Staatsblad editie 66.

Het bestuur vindt de inhoud van dit nummer geslaagd. Minpuntje was dat er eigenlijk te veel copy was, waardoor enkele artikelen sneuvelden tot verdriet van de auteurs. Maar niet getreurd: de artikelen komen nu in editie 67 te staan.

Remproef.

Direct na de opening van de Platformvergadering om 20.00 uur (stipt) gaat de vergadering naar buiten om naar de door Veilig Verkeer Nederland georganiseerde remproef mee te beleven. ]VVN laat zien hoe lang de remweg bij 30 km en bij 50 km is. Het zal een even onthullende als onthutsende ervaring worden.

Hondenuitrenveld De Meander.

Van het fors uit de kluiten gewassen hondenuitrenveld in De Meander hebben enkele aan- en omwonendenlast. Voorzitter Lenneke Smit is langs geweest en denkt de oplossing gevonden te hebben. Het veld kan een stuk minder groot, zonder aan gebruiksmogelijkheden in te boeten.  De oplossing is aan de gemeente gepresenteerd en het is nu maar afwachten of de gemeente deze oplossing gaat verzilveren.

Energietransitie.

Op 14 mei a.s. organiseert het bestuur van het Wijkplatform in samenwerking met het Woerdense milieuteam een informatieve avond over energietransitie. Tijdens deze avond, waarvan nog niet bekend is waar ze gehouden zal worden, wordt door deskundigen informatie gegeven over onderwerpen als zonnepanelen, warmtepompen, aed’s en de financiering ervan.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief