De nieuwe gemeentegids: fout op fout.

15/08/2019 - De nieuwe gemeentegids is pas uit, maar bij het doorbladeren stuit je op fouten. In het geval van het Wijkplatform is die fout eigenlijk onvergeeflijk. Want als contactpersoon staat Gerard Schill vermeld en hij is twee jaar en acht maanden geleden al overleden.Begrijpelijk dus dat zijn weduwe erg ontdaan was toen zij de Facebookpagina van het Wijkplatform bekeek en daar opmerkzaam op werd gemaakt.

Foutje: bedankt!!!
Deze aanhef, ontleend aan een vroeger heel bekende advertentietekst, is van toepassing op de Gemeentegids. Die kwam deze week uit en dan blader je ‘m eens door en dan valt je oog op de paragraaf over Samenleving en Welzijn. Staat het Wijkplatform erin en hoe?
Dat blijkt op blz.67 het geval te zijn, maar met een heel verkeerd correspondentieadres. Inlichtingen zijn, zoals het in de gids staat, te bekomen bij G.A. Schill, woonachtig aan de Cort v.d.Lindenlaan 7.
Gerard is langjarig voorzitter geweest van het Wijkplatform, maar hij is al enige jaren geleden overleden. Voor zijn overlijden verhuisde hij nog naar de Van Beijerenlaan, dus twee fouten op een rij. Pijnlijk. Heel pijnlijk. Uitermate pijnlijk en zeker onvergefelijk.
Waarom niet gecheckt? Vroeger gebeurde dat en dat weet ik uit persoonlijke ervaring. Ik bekleedde tot voor enkele jaren geleden drie secretariaten en wel van het Fanfarecorps Excelsior, van de die Original Rheinstädter Musikanten en van Progressief Woerden. Enkele maanden voordat de gids uitkwam kreeg ik altijd de vraag of de te geven informatie over deze drie clubs goed was. Dat gaf je dan braaf door en dan was de informatie over deze drie instellingen goed. Maar ik bekleed die functies al enkele jaren niet meer en wat merk ik op: op blz. 43 zie ik mijn naam weer vermeld als contactpersoon bij Excelsior en op blz. 71 als contactpersoon van Progressief Woerden. Dat ik nu het secretariaat van het Wijkplatform behartig staat er niet in. Vier foutjes dus en daar past geen bedankt bij!!!

De reacties die op dit bericht op onze Facebookpagina binnen kwamen liegen er niet om. Een selectie:

Elise Schill-Aufdemkampe: Dit is een grove fout hoe is zoiets mogelijk!!!!!Ons adres is al ruim drie jaar anders en mijn echtgenoot al twee jaar en acht maanden geleden overleden.

Lotte Ruyten: Er staan heel veel fouten in...helaas! Er missen enorm veel vrijwilligersorganisaties, veel organisaties staan niet op de goede plek en bijv. Welzijn woerden staat er nog in, maar is nu hart voor Woerden. Erg slordig!

Gemeente Woerden: Wij schrikken hiervan en betreuren dit. Dit zijn pijnlijke fouten die niet hadden mogen gebeuren. We hebben zojuist navraag gedaan bij de verantwoordelijke uitgever en wachten een reactie af.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief