De verkiezingsstrijd is al in het Staatsliedenkwartier begonnen

06/09/2021 - Eind augustus en begin september kreeg de wijk bezoek van twee politieke fracties uit de gemeenteraad van Woerden. Bezoeken die heel nadrukkelijk in het teken stonden van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Op 29 augustus op de dag dat de PvdA en GroenLinks met hun achterban vergaderden in Utrecht en Zeist over het gezamenlijk als fractie optrekken in de formatie, trad de lokale Progressief Woerden-fractie, die als plaatselijke PvdA en GroenLinks vanaf 2006 al een gezamenlijke fractie vormen (!,) aan voor een schoonmaakactie in het Staatsliedenkwartier. Meer bijzonder op de Jan van Beierenlaan. Daarbij was het de bedoeling om ook met buurtbewoners te spreken over de speelgelegenheden voor kinderen uit de buurt.

De actie was bedoeld als aftrap voor de activiteiten in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Veel schoongemaakt hoefde er niet, want de straat zag e spic en span uit. Wat dat betreft had het gezelschap beter een rondje Hertenkamp kunnen lopen, want daar is nog wel wat aan te verbeteren. Om 12.00 uur was de klus en het overleg, dat om 10.30 uur was begonnen , geklaard. Op naar de volgende verkiezingsactiviteit.

EWen week later gaf de factie van de ChrisenUnie/SGP acte de presence in de wijk. Met de CU/SGP-delegatie bestaande uit twee fractieassistenten t.w.  Eric de Jonge en Hans v.d. Wiltwerden, begeleid door Gijsbert Valstar, Martien van den Bosch en Wim van Geelen, bestuursleden van het Wijkplatform, werd een rondje door de wijk gemaakt. Stilgestaan werd o.m. bij het terrein waar projectontwikkelaar Synchroon 122 woningen en appartementen gaat realiseren (pln-Witt). Op 7 oktober gaat daarvoor de eerste paal de grond in. Bij de Aldi werd stilgestaan, evenals bij de Jop. Ook werden twee wijkbewoners bezocht om hen te vragen of het hen in de wijk bevalt en wat men graag beter wil zien.  Wat dat laatste betreft ging het met name om het verkeer en de parkeren gelet op de nieuwbouw.

 

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief