Facebook berichten van april 2019

03/05/2019 - Het is goed gebruik om een keer per maand de Facebook-itgems van een bepaalde maand kort samen te vatten op de website. Dit keer gaat het om de items van april 2019. Aan de orde zijn geweest de vacature-voorzitter, de Burendag, Koningsdag in de wijk en het mini-symposion van het ThuisHuis.

Als een donderslag bij heldere hemel.

Het is een cliché, maar het gebeurde  dinsdag 5 maart wel degelijk in de Weddesteynkapel waar het Wijkplatform in alle kalmte en rust aan het vergaderen was. Tegen het slot van de bijeenkomst maakte voorzitter Lenneke Smit bekend dat zij na lang beraad besloten heeft de knoop door te hakken: zij vertrekt tegen de zomervakantie als voorzitter van het Wijkplatform Staatsliedenkwartier.

Drukte op haar werk en een druk gezinsleven hebben haar aanleiding gegeven om deze keus te maken.

De zaal reageerde even verbaasd als onthutst, maar dat heeft er niet toe geleid dat Lenneke haar genomen beslissing terugdraaide.

Aangezien haar medebestuursleden, Wim van Geelen (secretaris) en Nico Verbrugge (penningmeester) geen ambitie hebben om haar op te volgen zoekt het bestuur van het Wijkplatform naar een nieuwe voorzitter.

De zoektocht heeft voorlopig tot succes geleid. Er is een nieuwe voorzitter in beeld, maar pas na 1 januari volgend jaar. In de tussentijd heeft Aart Molenkamp zich bereid verklaard interim-voorzitter te willen zijn.

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2019 wordt. Burendag op 28 september gevierd. Het is een dag waarop men gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf eind juni 2019 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld. Men krijgt ook een Burendag feestpakket als uw activiteit voor 1 september is aangemeld. Het is mogelijk dat deze activiteiten voor een subsidie in aanmerking kunnen komen.

Koningsdag in de wijk.

Er was ‘op die dag weinig te doen in het Staatsliedenkwartier. Wel trokken de hele dag wijkbewoners naar het centrum, Kerkplein, Rijnstraat en Voorstraat.

Bij de twee bejaardencentra in de wijk, ’t Oude Landt en Careyn/Weddesteyn waren wel wat activiteiten. Koningsdag begon traditiegetrouw bij beide al vroeg. Bij ’t Oude Landt trad Excelsior op en bij Careyn/Weddesteyn De Vriendschap. Met Ortanjehits scoorden de beide muziekverenigingen absoluut bij de oudere Woerdenaren.

Daarna repten beide zich naar het Kerkplein om de samenzang te begeleiden Op het programma naast het Wilhelmus uiteraard, nummers als Ik hou van Holland, M’n opa, Heb je even voor mij, De Zilvervloot en Als de morgen is gekomen. Het gezamenlijk optreden stond onder leiding van hoornist en secretaris van De Vriendschap, Arnold van Poeteren.

Mini-symposion ThuisHuis

Het Thuishuis timmert aan de weg met een minisymposion.
_Uit cijfers van het CBS blijkt dat 1.000.000 Nederlanders zich eenzaam voelen. Eenzaamheid kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals depressie en hart- en vaatziekten. Gemeenten, woningcorporaties, vrijwilligers, mantelzorgers, zorgprofessionals en inwoners spelen een cruciale rol bij de preventie van eenzaamheid.__Tijdens dit symposium komt men alles te weten over het Thuishuisconcept, een succesvolle aanpak om eenzaamheid te voorkomen. Het project omvat het Thuishuis, een soort studentenhuis voor alleenstaande ouderen met een smalle beurs én het Thuisbezoek om alleenstaande ouderen een steuntje in de rug te geven. Het Thuishuis past perfect bij de huidige tijd: mensen zo lang mogelijk zelf de regie over hun eigen leven te laten houden. De bewoners van een Thuishuis geven ook aan niet meer eenzaam te zijn; zij voelen zich weer thuis.__Voorafgaand aan het minisymposium heeft men de unieke kans om het Thuishuis in Woerden te bezoeken. Het Thuishuis Woerden is gevestigd in de wijk Staatsliedenkwartier en is gelegen aan de Prins Mauritssingel.__Datum_Het minisymposium zal plaatsvinden op maandag 13 mei 2019 van 14.00-17.00__Locatie_Gemeentehuis, de Bleek 10, 3447 GV Woerden_

 

 

 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief