Het te vroeg aanbieden van plastic afval

01/05/2017 - Het te vroeg aan de weg zetten van de plastic zakken, gevuld met plastic afval, leidt tot irritatie bij anderen, die dit wel volgens de regels doen. Bij het Wijkcomité zijn hierover al diverse klachten binnengekomen. De gemeente is er ook van op de hoogte en gaat maatregelen treffen.

Iedereen heeft ze wel eens gezien de van gemeentewege verstrekte plastic zakken, bedoeld om er dingen van plastic in te stoppen. We moeten als Woerdenaren immers onze afval scheiden en met deze gevulde zakken kom je al een eind. Mits je dat goed doet. Niet alleen de zakken goed vult, maar ook de zakken buiten zet of ophangt vanaf het moment dat het is toegestaan.

De gemeente hierover:

"Het is alleen toegestaan de zakken op de dag van de inzameling aan de haken te hangen. Het te vroeg ophangen van de plastic zakken verpest het straatbeeld en vergroot de kans op vervuiling, vanwege kapot gemaakte zakken door kinderen en dieren. Dit is namelijk al meerdere keren gebeurd en dat is zonde van onze mooie wijk.

Als u eerder van het plastic afval af wilt, kunt u het natuurlijk zelf naar de dichtstbijzijnde container brengen, bijvoorbeeld bij de Aldi.

Alvast bedankt voor uw medewerking en samen maken we het tot een succes."

Dat samen levert nog wel een probleem op, want niet iedereen houdt zich eraan. Bij het bestuur van het Wijkcomité komen daarover dan klachten binnen. Die klachten worden doorgegeven aan, zoals dat altijd zo mooi heet, de bevoegde instantie bij de gemeente. En zie daar. Het helpt. In het AD/GH van afgelopen vrijdag staat te lezen dat de gemeente strenger gaat toezien op het te vroeg aanbieden van plastic. En gaat handhaven. Want om alleen maar te kijken of iets tegen de regels in gaat is natuurlijk niet voldoende, lees verder

Actueel nieuws | Nieuwsarchief