Inloopavond Hof van Leyland druk bezocht

07/11/2017 - In het Staatsliedenkwartier wordt er druk gebouwd. Het laatste, druk aan het bouwen, gebeurt op het voormalige Monaterrein. Maar plannen zijn er ook. Het gaan bouwen, staat op het voormalige Den Oudstenterrein te gebeuren. Dat daar veel belangstelling voor is bleek maandagavond 6 november tijdens de inloopavond. Het was er druk, druk en nog eens druk. Ongeveer 600 mensen voornamelijk uit Woerden afkomstig keken geïnteresseerd naar de plannen

Binnen Hof van Leyland worden ruim 170 nieuwe woningen gerealiseerd. Klinkt veel, maar de woningen zijn zo divers dat het amper in de gaten loopt, althans volgens de projectontwikkelaar. De woningen zijn speels gepositioneerd langs verschillende hofjes. Betaalbare koopwoningen voor starters, ruime eengezinswoningen in diverseprijsklassen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande villa's: Hof van Leyland heeft hetallemaal. Maar tegen de kant van de Vossenschanslaan wordt ook een appartementencomplex opgetrokken voor de sociale woningbouw. Begin 2019 worden naar verwachting de eerste woningen opgeleverd. Naast koopwoningen is in Hof van Leyland tevens gedacht aan huurwoningen in de sociale en vrije sector. Voor iedereen is een plekje denken de plannenmakers.

De ruime en groene opzet van deze nieuwe woonwijk vormt een natuurlijke overgang naar het naastgelegenStaatsliedenkwartier. Een prachtige woonplek, echt iets om samen naar uit te kijken.

Een voorproefje van dat alles werd op maandagavond 6 november 2017 gegeven tijdens een Inloopavond. De toeloop was massaal. Ook de wethouders Haring en ten Hoven gaven blijk van hun beangstelling. De folder oogt fraai. De woningen zien er mooi uit, maar op de folders ontbreken de auto's en dat zou nog best wel eens een probleem kunnen worden. Dat geldt niet als de auto's in de Hof van Leyland stil staan. De gehanbteerde parkeernorm is aan de veilige kant, maar als de auto's gaan rijden zal het drukker worden op de Utrechtsestraatweg, de Vossenschanslaan en de Steinhagenseweg. Hoe druk? Afwachten!

https://www.google.nl/search?q=Hof+van+Leyland&client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&source=iu&pf=m&ictx=1&fir=MsgOfXeNqNri4M%253A%252Cts6ZNx-fESAgRM%252C_&usg=__F5tT5b9My98MgHeQdaEGiW5rtt8%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjqwNmbgazXAhXQJ-wKHX8hDMUQ9QEIRTAE#imgrc=QZxVFTrd5_LIpM:

Begin april denkt men met de bouw te kunnen beginnen. Van belang is dan of de vervuiling die in de grond zit opgeruimd is. Datzelfde geldt voor de asbest die opgeruimd moet worden als er gesloopt gaat worden. De eerste 40 woningen komen aan de waterrijkzijde van het nieuwe wijkje. Het gaat om koopwoningen. Na de eerste verkoopfase in april volgt een tweede verkoopmoment voor ongeveer hetzelfde aantal woningen. In 2019 moeten de eerste bewners van het Hof van Leyland hun woning gaan betrekken.

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief