Kapelconcert door Excelsior op 6 juli 2019 in de Weddesteynkapel

18/06/2019 - Tijdens het laatste kerst/winterconcert op 8 december kon de volle zaal getuige zijn van een unieke ontmoeting tussen Sint en Santa. Wat zal Excelsior voor het zomerconcert in petto hebben? Het blijft nog even een verrassing, net zoals het exacte programma, maar ongetwijfeld komen deze muzikanten weer met een leuke act op de proppen.

Een klein tipje van de sluier kunnen we echter wel oplichten, want er zullen zeker enkele hoogtepunten van het laatste Promsconcert (zie foto, genomen in Snellerpoort op 16 maart jl.) en het Singelgrachtconcert geprogrammeerd worden. Dit laatste concert vond plaats in de Woerdense haven op vrijdagavond 14 juni, de vooravond van de Havendagen. Het concert, waaraan ook bekende Woerdense zangers en zangeressen deelnamen was een groot succes. Het concert en het mooie weer garandeerden dat succes met het publiek vier á vijf rijen dik op de kant.

Excelsior was dit jaar ook weer van de partij bij de Dodenherdenking bij de gedenknaald op de Meeuwenlaan en op de begraafplaats op diezelfde laan en op het Bevrijdingsfestival op het Kerkplein, waar ze met haar bevrijdingsconcert het middagprogramma feestelijk afsloot. Ook uit dat programma zullen de toppers geselecteerd worden voor het zomerconcert. Het wordt zoals altijd een afwisselend programma, met voor ieder wat wils, dus ook mooie instrumentale nummers komen aan bod.

De stukken worden zoals gebruikelijk op luchtige wijze bij het publiek geïntroduceerd en waarschijnlijk valt er hier en daar ook wel wat mee te zingen.

Iedereen uit Woerden en omstreken is van harte welkom om op zaterdag 6 juli tussen 2 en 4 uur gewoon eens even binnen te lopen en korter of langer van de muziek en de sfeer te komen  genieten.  We rekenen weer op een grote toeloop van de bewoners uit het Staatsliedenkwartier en in het bijzonder van bewoners van Weddesteyn, Hofplein en Vossenborgh. Er zijn ongeveer 150 zit- en rolstoelplaatsen en diverse staanplaatsen. Bij mooi weer zelfs ook buiten.

De toegang tot dit concert is wederom gratis maar Stichting Kapel Weddesteyn en Excelsior stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten van harte op prijs. Koffie, thee en frisdrank is verkrijgbaar vooraf, in de pauze en na afloop.

Het programma zal tot uiterlijk 16:00 uur duren.

We hopen u, mede namens dirigent Hans van Hees en de muzikanten van Excelsior te mogen verwelkomen.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief