Leefbaarheid, veiligheid en overlast in de buurt

06/03/2017 - De Veiligheidsmonitor van het CBS geeft aan dat de regio waaronder Woerden valt zich in de middenmoot bevindt.

Leefbaarheid in Woerden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek verzamelt overal cijfers over, dus ook over een onderwerp als leefbaarheid, veiligheid en overlast in de buurt. Op 1 maart publiceerde het CBS daarover cijfers o.m. voor Woerden. Helaas is het niet mogelijk om gegevens per wijk in Woerden te krijgen. We moeten het dus met gemiddelden doen, maar die zeggen toch echt wel veel.

Zo zijn Woerdenaren best tevreden over voorzieningen als wegen, paden, plantsoenen en goede speelplekken voor kinderen. Bij goede voorzieningen voor jongeren ligt dat weer anders. Daar denkt men negatiever over. Het aantal bewoners dat vindt dat de buurt er de laatste tijd op vooruit is gegaan of achteruit is gekacheld houdt elkaar nagenoeg in evenwicht. De overgrote meerderheid, 72% is van mening dat de leefbaarheid gelijk is gebleven. Fysieke verloedering van de buurt en verkeersoverlast scoren hoog, 80%. Dat geldt ook voor hondenpoep, maar veel minder, 17%.

Lees meer

Actueel nieuws | Nieuwsarchief