Lezing Kars Veling: natuurvriendelijk tuinieren

19/02/2023 - Dinsdag 28 februari organiseren de natuurverenigingen IVN en KNNV een natuurvriendelijk tuinieren in Het Baken, Beneluxlaan 3 in Woerden. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Kars Veling is al vanaf de oprichting actief in de Vlinderstichting. Hij is een bevlogen natuurbeschermer en boeiend verteller. Regelmatig is hij te zien en te horen in het radio- en Tv-programma Vroege Vogels.

Hij weet hoe het met de  biodiversiteit is gesteld en wat wij daarin  kunnen betekenen. Vele dieren en planten hebben hun toevlucht gezocht tot het stadsgroen. Het is nu van groot belang om dat groen voor allerlei dieren zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zowel het openbaar plantsoen als in privé tuinen. Aangezien veel vlinders, insecten en vogels sterk gebonden zijn aan bepaalde planten, is het van belang om te weten welke gewassen het meest aantrekkelijk zijn. Kars is op dat gebied een groot kenner. Kom naar de lezing en laat u informeren over  hoe u uw eigen tuin natuurvriendelijk kunt inrichten.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief