Nationale Balkon Beweegdag

04/06/2020 - Ooit van de Nationale Balkon Beweegdag gehoord? Het antwoord laat zich raden: dat zijn er weinigen. Toch werd die dag in het Staatsliedenkwartier gehouden en wel op het voorplein van Careyn/Weddesteyn. De morgen werd georganiseerd door het Beweegteam Woerden, waarin wijkbewoner Maarten Stiggelbout een leidende rol speeklt.
Op de morgen zelve werd het gemeentebestuur vertegenwoordigd door werhouder Arthur Bolderdijk.

Careyn Weddesteyn doet mee aan de Nationale Balkon Beweegdag!

Het Nationaal Ouderenfonds organiseerde samen met haar partners op vrijdag 29 mei de eerste Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen in woon-zorgcentra door heel Nederland. Het Ouderenfonds wilde hiermee de verschillende initiatieven in het hele land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en hen een gezellige en positieve ochtend bezorgen. In Woerden deed Careyn Weddesteyn mee met dit landelijke evenement. 

Wat is Balkon Bewegen?

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan in coronatijd, waarbij vrijwilligers en professionals zoals fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, docenten sport en bewegen 55+, bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om met ouderen in beweging te komen op hun balkon, vanaf de galerij of op veilige afstand in de tuin. Op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de doelgroep. Het resultaat is een gezellige, sportieve én verantwoorde activiteit waarbij men met elkaar en voor elkaar actief is.

Ook in Woerden wordt in de ‘coronatijd’ vanaf de balkons bewogen. Op meerdere locaties in Woerden organiseert Beweegteam Woerden, in samenwerking met Buurtwerk, Careyn en Hart voor Woerden een Beweegkwartier, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.  

Nationale Balkon Beweegdag in Woerden 

Op vrijdag 29 mei deed Careyn Weddesteyn (aan de Utrechtsestraatweg) mee met de Nationale Balkon Beweegdag. Dit evenement was specifiek bedoeld voor de bewoners van de woonzorginstellingen Weddesteyn en Hofplein. Het evenement werd mede ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds en FC Utrecht Maatschappelijk. Naast de bewoners van Weddesteyn en het Hofplein deden ca 20 kinderen mee van de Kinderopvang die haar locatie heeft in Weddesteyn.

De Woerdense Courant van 3 juni schonk aandacht aan de activiteit, die velen in beweging bracht  op deze stralende dag en dat was ook de bedoeling ervan.

Maarten maakte nog een leuk filmpje van deze happening.

cid:B77511B0-1FF4-4B10-90C5-C7B10179B88E/25EA6C92-2EA4-4960-86B4-F06BC2678574

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief