Nationale Burendag 2021 ook in de Wijk

27/09/2021 - Zaterdag 25 september werd her en der in Nederland de Nationale Burendag georganiseerd. Initiatiefnemers zijn het Oranje Fonds en Douwe Egberts. In het Staatsliedenkwartier werd deze activiteit gehouden in de dr.Kuyperlaan.

Wanneer aan bepaalde voorwaarden voldaan werd dan konden bepaalde activiteiten voor een subsidie van maximaal € 400,- in aanmerking komen. Het moet dan wel gaan om  meer dan ‘gezellig samenzijn’. Het is de bedoeling dat de buren iets in de buurt gaan opknappen. Zo geeft het Oranjefonds  geld voor materiaalkosten (zoals verf, hout, struiken) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals een bank of een speeltoestel. Maar ook voor activiteiten zoals het huren van een springkussen kan men “in de prijzen vallen”.

  In de wijk beperkte de Burendag zich tot de dr.Kuyperlaan. Een van de initiatiefnemers,  Martijn van Rijsbergen, bericht hierover het volgende:

“Afgelopen zaterdag 25 september hebben wij onze jaarlijkse burendag gehouden. Burendag is een landelijk initiatief van het Oranje Fonds. En uiteraard vinden wij dat als buren ook belangrijk! Dit jaar hebben alle buren van de Doctor Kuyperlaan een uitnodiging ontvangen om vanaf 10:00 langs te komen in de speeltuin aan diezelfde straat. Er was koffie en thee en iedereen nam ook nog wat lekkers mee. Voor de kinderen was er een enorm springkussen, zodat de ouders rustig eens bij konden praten . Er waren wat nieuwe buren bijgekomen, extra fijn om deze dag kennis te maken!”

/userfiles/files/Burendag%201.jpg

/userfiles/files/urendag2.jpg

Actueel nieuws | Nieuwsarchief