Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

23/06/2021 - De zomer van 2021 zal de geschiedenis ingaan als sportzomer. Voetbal en wielrennen en niet te vergeten de Olympische Spelen strijden daarbij om de voorrang. Onbekend is dat Woerden en Bodegraven/Reeuwijk met elkaar de strijd aangaan in het kader van de Nederlandse Kampioenschappen Teglwippen. In de periode van 30 juni tot en met 30 september wordt van de inwonbers gevraagd zoveel mogelijk tegels uit hun voor en/of achtertuin te verwijderen. Wat Woerden bettreft kunnne de tegels gratis worden ingeleverd op het Stadserf. Het voordeel van het verwijdeen van de tegels is dat het regenwater dan beter weg kan lopen en dat het in de stad minder warm wordt.

Het is jullie vast niet ontgaan: de gemeente Woerden doet mee met het NK Tegelwippen en neemt het hierin op tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Natuurlijk willen we deze derby winnen (de meest gewipte tegels per inwoner), maar wat nog belangrijker is, is het doel van deze wedstrijd: Nederland vergroenen.

De gemeente organiseert zelf verschillende acties voor inwoners:

Gratis inleveren van gewipte tegels bij het Stadserf:

t/m 3o september
op vertoon van voor en na foto gewipte tegels

Gratis tuinbon van 20 euro bij aanleg geveltuintje

Deze acties zijn terug te vinden op www.woerden.nl/inwoners/nk-tegelwippen

 

Wat vragen we van het wijk/dorpsplatform?

We zouden het mooi vinden als de acties die wij aanbieden nog verder verspreid worden binnen de verschillende wijken en dorpskernen. Di kan zowel digitaal als fysiek. In de bijlage (correctie: mail met WeTransfer link) vind je verschillende uitingen die je hiervoor kunt gebruiken. Naast afbeeldingen voor social media (teksten via de eerder genoemde link), zijn er ook posters en flyers beschikbaar.

 

Maar er is meer: het zou nog mooier zijn als we deze posters (en/of flyers) terug gaan vinden op centrale plekken in de wijk (buurthuis, supermarkt, bibliotheek, etc etc.)

Hoe? Stuur daarvoor een email naar mij waarin je aangeeft hoeveel posters (A4 of A3 formaat) en flyers je wilt ontvangen, dan printen wij die voor jullie uit.

 

Budget voor bewonersinitiatieven voor onttegelen

Daarnaast is er momenteel budget beschikbaar voor bewonersinitiatieven die zich specifiek richten op het onttegelen van een straat/buurt of wijk, zoals het aanleggen van geveltuintjes of ‘tegel eruit, plant erin.’ Inwoners die interesse hebben kunnen zich hiervoor aanmelden via klimaatbestendig@woerden.nl In het Word-bestand in de bijlage vind je de oproep, zoals deze in de krant heeft gestaan.

 

Ik hoor graag hoe we je hier verder mee kunnen helpen en wat je van ons nodig hebt.

Hartelijke groet,
Martine van Dijk
Communicatieadviseur Realisatie & Beheer
Klimaatbestendig & Bodemdaling

0348-428538
06-5005 1048
 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief