Prelude op de Koningsspelen

22/03/2019 - Hoewel het nog ver weg is, wordt er ion Woerden al druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de Woerdense Koningsspelen. De Koningsspelen worden in heel Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk georganiseerd. Het Oranjefeest heeft als doel om kinderen in het basisonderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk is!

Daarom bestaat de dag uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan kunnen worden door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Hier doen verschillende scholen in Woerden ook aan mee. De landelijke Koningsspelen 2019 staan verder in het teken van water drinken. Alle kinderen worden uitgedaagd om lekker water te drinken bij verschillende activiteiten.

Voor meer informatie over de landelijke Koningsspelen zie www.koningsspelen.nl.

In de gemeente Woerden worden de Koningsspelen georganiseerd door Beweegteam Woerden

Hun doel doel tijdens de Koningsspelen sluit goed aan bij het landelijke doel van de Koningsspelen. Daarnaast hoopt het Beweegteam in Woerden zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen. 

Dit jaar wordt het een nóg groter evenement dan voorgaande jaren! Dat komt mede door de samenwerking die we dit jaar zijn aangegaan met Stichting Friends4Owen.


Samenwerking

Het is geen toeval dat er dit jaar samengewerkt wordt met Stichting Friends4Owen. Owen zou nu in het laatste jaar van zijn basisschoolperiode zitten. Zijn klasgenootjes van nu groep 8 vliegen uit, op naar een nieuwe periode. Owen zal altijd op basisschool De Schakel blijven... en de Schakel ligt, voor de goede orde, in de wijk Staatsliedenkwartier!

Mede daarom wil de stichting nu groots uitpakken en een mooi eerbetoon aan Owen geven. Daarom heeft de stichting het initiatief genomen om samen met het Beweegteam Woerden een Sponsor Obstacle Run te organiseren en daarmee geld op te halen voor de landelijke Stichting Semmy. Stichting Semmy heeft als doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker.
Het Beweegteam onderschrijft dit mooie initiatief en daarom zetten het zich dit jaar extra in om van de Koningsspelen een nog groter feest te maken dan voorgaande jaren!

Naast de samenwerking met Stichting Friends4Owen zijn er nog meer organisaties die hun medewerking aan dit evenement hebben toegezegd. Wij bedanken de gemeente Woerden, TV Cromwijck, TC Woerden, TV VEP, MHC Woerden, Frisbee Woerden, AV Clytoneus, KV Reflex, Kalsbeek Woerden, CIOS Arnhem, HALO Den Haag, Sport en Bewegen Utrecht, Stichting Verkeersregelaars Woerden, EHBO Woerden, Youcar, Norbert Driessen, Pijperhandel en de Aar Hoveniers. 

Wat gebeurt er precies tijdens de Koningsspelen?

De Koningsspelen vinden plaats in het Wijkpark Molenvliet en bij sportpark Cromwijck. Tijdens de Koningsspelen doen 8 basisscholen uit Woerden mee met de Run4Owen, waarbij geld wordt opgehaald voor Stichting Semmy. Tegelijk met de Koningsspelen wordt ook de Kangoeroedag georganiseerd voor kleuters bij Korfbalvereniging Reflex en daarnaast wordt ook nog de Brede School Dag gehouden bij de Brede School in het Schilderskwartier. Natuurlijk staan de gebruikelijke Koningsspelen op het programma, waarbij sport- en spelactiviteiten worden gedaan bij AV Clytoneus, hockeyclinics bij MHC Woerden, trendsporten in het Molenvlietpark, Obstacle Runs in het wijkpark Molenvliet en op sportpark Cromwijck en tennisclinics bij Tennisvereniging Cromwijck waarbij zij samenwerken met TC Woerden en Tennisvereniging VEP.  Deze tennisvereniging heeft, zoals bekend, ook haar roots in de wijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief