Stedenbouwkundige visie stationsgebied

16/04/2021 - Het ei is eindelijk gelegd. De raad van Woerden heeft deze week ingestemd met de stedenbouwkundige visie voor het stationgebied.

Het Woerdense college van Burgemeester en Wethouders heeft deze week een besluit genomen over de Stedenbouwkundige visie Stationsgebied en deze aangeboden aan de gemeenteraad. Een hele belangrijke mijlpaal voor het project en voor de stad!

De stedenbouwkundige visie is vooral bedoeld als stip op de horizon, waarmee concrete initiatieven en bouwplannen in het gebied kunnen worden gestimuleerd. Zo verandert het Stationsgebied stap voor stap in een levendige entree van de stad met een eigen identiteit.

Op de korte termijn kan al de ontwikkeling van het zuidoostelijke deel van start, waaronder het oude Minkema en een voormalige kavel van de FNV. Wij informeren u te zijner tijd over de stappen die we hiervoor gaan zetten.

.De stedenbouwkundige visie Stationsgebied en de bijlagen zijn in te zien via de link naar het persbericht, welke op de site van de gemeente Woerden is geplaatst: https://www.woerden.nl/inwoners/nieuws/college-vraagt-besluit-gemeenteraad-over-visie-stationsgebied.

Hierin staat ook de link naar de website van de gemeenteraad, waar u verdere informatie over het besluitvormingstraject van de gemeenteraad kunt vinden.

De gemeenteraad zal in de komende periode, naar verwachting in mei/juni, een besluit nemen over de stukken.

 

Wie vragen  hierover heeft, of opmerkingen wenst te maken , kan  contact opnemen met:

Judith van Wijk
Projectmanager Stationsgebied / Poort van Woerden


 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief