Veranderingen in de bestuurssamenstelling van het Wijkplatform

26/08/2021 - In de samenstelling van het bestuur van het Wijkplatform is er wat veranderd en gaat er tegen het eind van het jaar wat veranderen. Secretaris Wim van Geelen heeft aangekondigd aan het eind van het jaar te willen opstappen, vermits er zich een opvolger/ster heeft aangediend.
Pal voor de vakantie heeft het bestuur eer een nieuw bestuurslid bijgekregen in de persoon van Marjan Vogel.

Na meer dan een halve eeuw bestuurlijk actief geweest te zijn is Wim van Geelen voornemens aan het eind van het jaar af te treden als secretaris van het Wijkplatform. Leeftijd (77} en gezondheid na een herseninfarct zijn de reden voor dat besluit.  Toen hij begin 2017 bij het Wijkplatform aantrad had hij al bij veel verenigingen vanaf 1968 de functie van secretaris bekleed. Zoals bij  de AR.Kiesvereniging (1968-1980), de Stichting Welzijnszorg Buitenlandse werknemers Woerden (1980-1985), het Educatief Centrum Woerden (1986-1990, }de Algemene Woningbouwvereniging Woerden (1983-1994), Fanfare Excelsior (1996-2018), die Original Rheinstädter Musikanten (1996-2008), Progressief Woerden (2013-2019) en bij de landelijke Nederlands-Ierse vereniging the Claddagh (2014-2019). Daarnaast was hij voorzitter van de Samenwerkende Woerdense Woningbouwverenigingen (1986-1994), de voorloper van GroenWest en voorzitter van de Woonverdeelcommissie (1988-1994 en  was hij even lang voorman  van het Regioplatform Woningbouwcorporaties Utrecht-West . Ook zat hij in de Raad en wel van 1999-2014, eerst namens GroenLinks, vanaf 2006 tot 2014 voor Progressief  Woerden. Tussen de bedrijven door was hij ook nog  initiatiefnemer voor het Joods Monument Woerden en secretaris-penningmeester van het gelijknamig comité (1998-2001). Dit allemaal bij wijze van vrijwilligerswerk. Dus onbezoldigd.

Zijn aftreden eind van dit jaar betekent dat er iemand anders moet komen om het bestuur te versterken.  Daarbij hoopt het bestuur op een gegadigde die ervoor zorgt dat de sekseratio verbetert en dat de gemiddelde leeftijd, nu ruim in de 60, naar beneden gaat. Op grond van art.8 van de statuten heeft het bestuur de verplichting om in de vacature te voorzien. Wie voelt zich geroepen om in die vacature te voorzien?

Geldt dat voor u als lezer van Het Staatsblad en als inwoner van de wijk, meld u dan aan via wimvangeelen5@gmail.com.

/userfiles/files/Speeldozen27(1).jpg

Onderschrift foto:

Naast bestuurder was Wim ook musicus. Via het Nederlands Studentenorkest en het Utrechts Studenten Bachorkest  in de jaren 60 op trombone en  de contrabas  naar het Fanfarekorps Excelsior en dweilorkest De Speeldozen als trombonist en Blaaskapel  die Original Rheinstadter Musikanten op besbas vanaf de jaren 90  is maar een stapje. Maar Wim zette ‘m.  Hier met De Speeldozen op het Kerkplein met naast hem de befaamde Woerdenaar, de one and only Cees “de bok” Wisseloo op de Turkse trom.{foto: Aart Sliedrecht}.

Nieuw bestuurslid

Marjan Vogel (1963) is pal voor de vakantie toegetreden tot het bestuur van het Wijkplatform. Op het secretariaatswerk na is zij van plan zich met alle andere facetten van de werkzaamheden van het platform bezig te gaan houden. Dat doet zij naast haar vrijetijdsactiviteiten voor Hart van Woerden, onderdeel Graag Gedaan. Die organisatie houdt zich bezig met het met raad en daad bijstaan van mensen die er een klein sociaal netwerk en een dito budget op na houden.

/userfiles/files/Marjan%20Vogel(1).JPG

 

 

 

 

Actueel nieuws | Nieuwsarchief