Verkiezingsavond Wijkplatform Staatsliedenkwartier

15/03/2018 - De maartvergadering van het Wijkplatform stond in het teken van, hoe zou het anders gekund hebben?, de verkiezingen voor de gemeenteraad. Die worden op 21 maart gehouden.

In de Weddesteynkapel traden vertegenwoordigers van vier partijen vor het voetlicht. Dat waren Saskia van Megen (D66) en Marieke van Noort (Progressief Woerden) van de coalitie en Hendrie van Assem (Inwonersbelangfen) en Job van Meijeren (CDA) van de oppositie.

Van te voren had die keuze tot enige reuring in de Woerdense politiek geleid, want waarom mochten die andere partijen, het zijn er in totaal negen, niet meedoen?

Platformvoorzitter Lenneke Smit verdedigde die keuze in haar openingstoespraak. Coalitie en oppositie waren nu gelijkelijk verdeeld en, zo luidt de retorische vraag, zouden nog meer partijen, twee van de coalitie en drie van de oppositie een meerwaarde hebben gehad? Bovendien was er ook nog het tijdsaspect. Negen partijen in een uur zinvol met elkaar en de zaal laten discussieren lijkt op voorhand op chaos uit te lopen. Niet doen dus en aldus geschiedde.

Het debat verliep zeer gestructureerd. Aan vliegen afvangen werd niet gedaan. De vragen uit de zaal sneden hout.

Iets nieuws gehoord? Ja aan het slot meldde Marieke dat het op voorhand wel duidelijk wordt hoe de hazen bij de coalitieonderhandelingen gaan lopen. Aan de ene kant de partijen die de westelijke randweg als DE oplossing voor de verkeersdruk aan de westkant van Woerden beschouwen en aan de andere kant de partijen die met het oog op de kosten en de stellige indruk dat die weg de verkeerdruk niet vermindert, die weg niet zien zitten.

Het AD/GH kopte vanmorgen naar aanleiding van het lijsttrekkersdebat in het RIE-theater dat de Randweg het hoofdpijndossier bij de coalitieonderhandelingen zal worden.

Het verslag van " onze"  verkiezingsavond is elders op de site te vinden.

Een fotorapportage in het onderstaande.

 

bekijk het fotoalbum

Actueel nieuws | Nieuwsarchief