Woerdense leerlingen ontdekken hun talent met ‘Sjors’ en ‘Try Out’!

04/10/2019 - Volgende week vindt de start plaats van de projecten 'Sjors, ontdek je talent!' en 'Try Out'. De feestelijke uitreiking van het eerste Sjors-boekje zal aanstaande maandagochtend, 7 oktober, plaatsvinden door wethouder Arjan Noorthoek.

 

Volgende week krijgen alle basisschoolleerlingen in de gemeente Woerden weer het boekje ‘Sjors, ontdek je talent!’ op school uitgereikt. Ook dit jaar staat het boekje weer vol met sportieve, culturele, creatieve, technische en natuurlijke activiteiten waaraan leerlingen gedurende het hele schooljaar kunnen deelnemen. Vorig jaar hebben al meer dan 1700 leerlingen kennisgemaakt met het diverse activiteitenaanbod. Naar aanleiding van het succes van ‘Sjors, ontdek je talent!’ in het basisonderwijs is dit schooljaar ook een aanbod gerealiseerd voor de leerlingen in het voortgezet onderwijs (12-18 jaar) onder de naam ‘Try Out’.
 

Beide projecten worden gefinancierd door de gemeente Woerden en uitgevoerd door Beweegteam Woerden in samenwerking met diverse partners zoals Brede School Woerden, Buurtwerk, het Klooster en sportverenigingen. Het doel van ‘Sjors, ontdek je talent!’ en ‘Try Out’ is om alle leerlingen uit Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen de kans te geven op een laagdrempelige manier hun interesses en talenten te ontdekken. De sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn!


Feestelijke uitreiking van het Sjors-boekje

Het activiteitenaanbod is voor de basisschoolleerlingen opgenomen in een kleurrijk Sjors-boekje en in de Sjors-app. Het allereerste exemplaar van het Sjors-boekje zal maandagochtend 7 oktober om 8.45 uur door wethouder Arjan Noorthoek worden uitgereikt aan de winnares van de tekenwedstrijd Aisha de Waal uit groep 4 van de Johan Frisoschool Woerden. De tekening van Aisha is gebruikt voor de voorkant van de ruim 5000 boekjes. Naast het bezoek van de wethouder heeft Aisha ook een kookworkshop gewonnen voor haar hele klas die zal worden verzorgd door Cathelijne van Caatjes Voedingsadvies.
Na de uitreiking van het eerste boekje zullen de boekjes ook verder worden verspreid in de gemeente Woerden.


De Try Out-brochures worden in het voortgezet onderwijs digitaal gecommuniceerd naar de leerlingen en besproken in de mentorlessen. Ook is er voor deze doelgroep een filmpje gemaakt waarin het project verder wordt toegelicht (zie https://www.youtube.com/watch?v=mJDq-3WFNog) . Door de communicatie digitaal te laten verlopen, wordt de hoeveelheid zwerfvuil in en rond de school beperkt.
 

Voldoende keus voor iedereen!
In het Sjors-boekje en de Try Out-brochure staan sportieve, culturele, creatieve, technische én natuurlijke workshops waaraan leerlingen, vaak gratis of tegen een geringe eigen bijdrage, kunnen deelnemen gedurende het hele schooljaar. In het Sjors-boekje staan meer dan 90 activiteiten zoals 3D tekenen, Afro dance, baton twirlen, biljarten, capoeira, circusactiviteiten, fotografie, proefjes met boefjes, funjump, games programmeren, graffiti, gitaarles, houtbewerking, natuuractiviteiten, korfbal, schaatsen, meidenvoetbal, sleutelen aan brommers, snorkelen en nog veel meer…! In het voortgezet onderwijs is er keuze uit 39 verschillende uitdagingen zoals tumbling springen, ultimate frisbee, tieneryoga, schietles, muziekproductie, Soosjaal (verzorgd door Buurtwerk) enzovoorts. 

Kortom: er is keus genoeg voor alle Woerdense talenten! 

Kijk voor het totale en actuele Sjors-aanbod op de website www.sjorsinwoerden.nl en voor Try Out op www.tryoutinwoerden.nl .
 

Kinderen mogen zich vanaf woensdag 9 oktober 15.30 uur inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen. Het inschrijven gebeurt via de websites en via de Sjors-app. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief